Må fortelle deg når fri roaming i EU/EØS ikke gjelder

Slår ned på skjulte roaming-regler

Nå skal du få vite at fri roaming ikke gjelder ringing fra Norge og på ferjer.

IKKE FRITT FRAM: Selv om målet med roaming-reglene er å la deg bruke mobilen i EU/EØS som i Norge, er det ikke alt som er like fritt alltid. Og det å ringe fra Norge til utlandet er fortsatt kostbart. Forbrukerombudet krever at operatørene forteller deg alt dette. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
IKKE FRITT FRAM: Selv om målet med roaming-reglene er å la deg bruke mobilen i EU/EØS som i Norge, er det ikke alt som er like fritt alltid. Og det å ringe fra Norge til utlandet er fortsatt kostbart. Forbrukerombudet krever at operatørene forteller deg alt dette. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dinside fortalte allerede i fjor jul at fri roaming i EU/EØS ikke gjaldt ringing fra Norge til utlandet. Og vi minte om det i forkant av at reglene om fri roaming hos alle operatører trådde i kraft 15. juni.

Men operatørene har foreløpig ikke vært like ivrige på å fortelle deg dette. Og ringing fra Norge er ikke den eneste begrensningen i fri Europa-roaming, heller.

Nå krever Forbrukerombudet at norske mobiloperatører forteller deg mer om nøyaktig hvor fri fri roaming egentlig er.

Risikerer å bryte loven

- Vi har blitt kontaktet av flere forbrukere som har trodd at Europa nå har «én pris» overalt, og som dermed har fått overraskende høye regninger, sier forbrukerombud Elisabeth Lier Haugseth i en pressemelding

- De reagerer på at denne vesentlige begrensningen ikke er kommunisert til dem.

I et brev til de norske mobiloperatørene minner ombudet om at «markedsføring som utelater eller underkommuniserer informasjon» kan være ulovlig etter markedsføringsloven, og krever bedre merking.

«Vi forventer at dere foretar en gjennomgang av nettsidene og sørger for at abonnementsoversikten, og bestillingsforløpet, samt øvrig markedsføring, er i tråd med det ovennevnte» skriver ombudet i brevet, og setter fristen til allerede 20. juni.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer