Slår svindelalarm

Nav advarer.

ADVARER: Nav advarer mot et pågående svindelforsøk. Foto: NTB
ADVARER: Nav advarer mot et pågående svindelforsøk. Foto: NTB Vis mer
Publisert

På sine nettsider advarer Nav mot et pågående svindelforsøk hvor Navs navn og logo misbrukes.

- Viktig melding. Pågående svindelforsøk på e-post, skriver Nav på sine nettsider.

I svindel-e-posten står det at mottakeren har et tilgodebeløp hos Nav som er klar til å refunderes, og mottakeren oppfordres til å klikke på en lenke nederst i e-posten for å oppgi en «gyldig betalingsmåte».

«Vi vil gjerne informere deg om at en refusjon på NOK 1470,00 er klar til å bli behandlet. I forbindelse med våre interne faktureringskontroller har vi imidlertid støtt på et problem med betalingsinformasjonen vi har, noe som gjør at refusjonen ikke kan behandles.

Slår svindelalarm

For å løse dette problemet så snart som mulig, ber vi deg om å oppgi en gyldig betalingsmåte. Når vi har mottatt den nødvendige informasjonen, vil vi kunne behandle refusjonen umiddelbart», står det i e-posten.

Nav advarer mot dette og understreker at de aldri ber om den slags informasjon over e-post.

- Nav ber aldri om at du skal oppgi bankopplysninger over e-post. Dersom du mottar en slik e-post, anbefaler vi deg å slette den, advarer de.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer