Slår til mot nett-apotekene

Flere ulovlige internett-apotek er satt ut av drift etter massearrestasjoner i USA.

Publisert
Sist oppdatert

Tilsammen 20 mennesker ble arrestert i den omfattende aksjonen mot ulovlige internett-apoteker onsdag.

Aksjonen har vært planlagt i et helt år og hadde som mål å fjerne noen av de mest kyniske leverandørene på det illegale medisinmarkedet.

- Internett har blitt et åpent medisinskap. Fremmede mennesker pusher legemidler inn i hjemmet ditt uten at du er klar over det, sier talskvinne Karen Tandu ved den amerikanske narkotikakontrollen DEA.

Hun sikter til det ulovlige salget av narkotiske legemidler, steroider og amfetamin som ungdom lett kan bestille til postkassen med noen få tastetrykk.

Operation Cyber ChaseDe amerikanske myndighetene arresterte mennesker over hele kontinentet. De samarbeidet også med flere utenlandske myndigheter i aksjonen som har fått navnet Operation Cyber Chase

Som et resultat av dette samarbeidet ble det også pågrepet mistenkte personer i Australia, Costa Rica og India, skriver CNN.

Salg over grenserSalg av legemidler over landegrenser er svært vanskelig å kontrollere og enda vanskeligere å forby. Resepter, legemidler og avsenderadresser krysser ofte grensene flere ganger og er vanskelige å spore tilbake til avsenderen

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer