"Slåss" deg frisk

Den tradisjonelle kinesiske “kampsporten” Tai Chi ser ut til å ha mange positive effekter på pasienter med flere kroniske sykdommer – blant annet leddproblemer og multippel sklerose – ifølge en gjennomgang av tidligere forskning.

Publisert
Sist oppdatert

Vegar K. Vatn

[Debatt: Alternativ medisin]

I tillegg ser det ut til at Tai Chi hjelper eldre mennesker med å bygge opp styrke, balanse og fleksibilitet, og reduserer smerte og angst hos friske folk, skriver tidsskriftet Archives of Internal Medicine ifølge Reuters.

Selv om metoden ser ut til å ha en del fordeler, sier lederen av studien at det er for tidlig å anbefale Tai Chi til pasienter med kroniske plager - fordi mange av undersøkelsene han gikk gjennom var dårlig designet.

Alt jeg har gått gjennom tyder på at Tai Chi har gode effekter, sier doctor Chenchen Wang fra Tufts-New England Medical Center i Boston til Reuters.

- Men det er for tidlig til at vi kan trekke vitenskapelige slutninger.

Tai Chi fokuserer på å bygge styrke, balanse og fleksibilitet gjennom langsomme, myke bevegelser kombinert med mentale bilder og pusteteknikker.

Utøvere av metoden sier den bedrer en rekke helseproblemer, inkludert hukommelse, konsentrasjon og fordøyelse. I tillegg sier noen at den kan redusere angst og depresjoner.

Til tross for de mange gode effektene Tai Chi ser ut til å gi er måten det virker på fremdeles et mysterium.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer