"Slåss" deg frisk

Den tradisjonelle kinesiske “kampsporten” Tai Chi ser ut til å ha mange positive effekter på pasienter med flere kroniske sykdommer – blant annet leddproblemer og multippel sklerose – ifølge en gjennomgang av tidligere forskning.

Publisert
Sist oppdatert

Vegar K. Vatn

[Debatt: Alternativ medisin]

I tillegg ser det ut til at Tai Chi hjelper eldre mennesker med å bygge opp styrke, balanse og fleksibilitet, og reduserer smerte og angst hos friske folk, skriver tidsskriftet Archives of Internal Medicine ifølge Reuters.

Selv om metoden ser ut til å ha en del fordeler, sier lederen av studien at det er for tidlig å anbefale Tai Chi til pasienter med kroniske plager - fordi mange av undersøkelsene han gikk gjennom var dårlig designet.

Alt jeg har gått gjennom tyder på at Tai Chi har gode effekter, sier doctor Chenchen Wang fra Tufts-New England Medical Center i Boston til Reuters.

- Men det er for tidlig til at vi kan trekke vitenskapelige slutninger.

Tai Chi fokuserer på å bygge styrke, balanse og fleksibilitet gjennom langsomme, myke bevegelser kombinert med mentale bilder og pusteteknikker.

Utøvere av metoden sier den bedrer en rekke helseproblemer, inkludert hukommelse, konsentrasjon og fordøyelse. I tillegg sier noen at den kan redusere angst og depresjoner.

Til tross for de mange gode effektene Tai Chi ser ut til å gi er måten det virker på fremdeles et mysterium.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.