Slave av sukker

Spiser du frokostblanding, youghurt og appelsinjuice til frokost? Menyen høres sunn ut men er i virkeligheten stappfull av hvitt sukker

Publisert
Sist oppdatert

Joachim Henriksen

Et vanlig norsk kosthold er ikke så sunt som du kanskje tror. Forbruket av sukker har eksplodert i den vestlige verden de siste tiårene.

Resultatet er overvekt, problemer med blodsukkeret og stadig flere tilfeller av sukkernarkomane som rett og slett ikke klarer seg uten søte saker.

Sunn mat med sukkerAt kaker og brus ikke er helsebringende har de fleste fått med seg. Men hva med såkalt sunne norske matvarer? Sannheten er at en rekke tilsynelatende sunne matvarer er tilsatt store mengder sukker for å gi bedre smak.

Dette bør du sjekke:

1) FrokostblandingDet er ikke bare Honny Korn og sjokoladeringer som inneholder mye sukker. Helt vanlige müsliblandinger inneholder ofte store mengder hvitt sukker. Les på pakkene for å finne produkter med lite sukker. Eller lag din egen frokostblanding og tilsett fersk frukt selv.

2) AppelsinjuiceEn liter vanlig juice inneholder opptil 30 sukkerbiter. Vi anbefaler heller vann med sitron eller lime. Eller enda bedre - en fersk appelsin som er uten raffinert sukker og stappfull av c-vitaminer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer