Sleipe Posten!

Posten nekter å fjerne gebyret på 80 kroner når du bestiller varer fra utlandet, selv om Tollvesenet nå har åpnet for internettfortolling av småpakker. Bortsett fra at du kan protestere mot gebyrveldet ved å slutte å benytte Postverkets øvrige tjenester, bør du fortolle varene dine selv.

Publisert

Tollvesenet lanserte i dag sin forenklede tolldeklarasjon på sine nettsider. Meningen var at du skulle kunne fortolle "småpakker", til en verdi av 200 kroner, via nettsidene, og på den måten slippe unna Postens ekspedisjonsgebyr på 80 kroner per sending.

Men Posten nekter!

I går kom nemlig pressemeldingen vi gjerne skulle vært foruten.

Posten har nemlig valgt å beholde gebyret på 80 kroner, selv om tollvesenets nettsider nå faktisk er lansert.

Posten kommer altså til fortsette å fortolle sendingene etter den gamle rutinen. Posten mener at de ikke har fått beskjed fra Tollvesenet om at internettløsningen kan tas i bruk, og mener at julerushet gjør umulig å integrere internettløsningen per dags dato. At Posten har mye å gjøre på grunn av julepakkene er det liten tvil om. Grovt sagt håndterer Posten tre ganger så mye post i julemåneden desember som ellers i året.

Vi synes likevel at det virker litt rart at Tollvesenet lanserer en internettløsning som krever bistand fra Posten, uten at Posten er informert. Hvem som har skylden for problemet er heldigvis ikke vårt problem, men det er i hvert fall tydelig at kommunikasjonen mellom statens høyre og venstre hånd ikke har vært god nok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer