Sleipe sokkeselgere

KOMMENTAR: Det er spennende å få pakker i posten. Men såkalte gratisgaver som inkluderer medlemsskap med betalingsforpliktelser faller definitivt ikke i denne kategorien.

Publisert
Sist oppdatert

Hentelappen i postkassa fikk meg i godt humør. Var DVD-filmene jeg hadde bestilt allerede kommet?

Svaret var nei. Etter å ha stått 15 minutter i kø på postkontoret - i arbeidstiden selvsagt - sto jeg med en pakken i hånden. Der stod det SOCKS med store bokstaver.

Herregud.

"For active people"

Sleipe sokkeselgere


I pakken lå det to par sorte sokker og en - hold deg fast; nøkkelring med skrutrekkere.

Med andre ord: Akkurat hva jeg trengte.
Normalprisen var 70 kroner per sokkepar, men jeg fikk dem tilsynelatende gratis. Også nøkkelringen var en gave.

Portoen på 34,90, på en bestilling jeg aldri har gjort, kom selvsagt i tillegg. På regningen stod det også at jeg kunne vente min neste medlemspakke i løpet av de neste 4-8 ukene.

På finurlig hvis var jeg altså blitt medlem i en sokkeklubb - uten å ha bestilt eller sagt ja til noe som helst.

Kundeservice

Lei av påtrengende selgere? (Avsluttet)
Ja(88%) 287
Nei(7%) 23
Av og til(5%) 17
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Etter å ha ringt det oppgitte nummeret på regningen kom jeg tilslutt fram til en dame på kundeservice i sokkeklubben. Mitt spørsmål var enkelt:

- Jeg har aldri bestilt noen sokker hos dere. Jeg har faktisk ikke hørt om Socks International i det hele tatt. Hvordan kan dette skje?

- Er du sikker på at du ikke har bestilt? Det står at bestilling er tatt imot via din hustelefon, sier representanten til Socks.

- Ja, selvfølgelig er jeg det. Det står i tillegg mitt navn på regningen - dere kan jo ikke bare sende ut pakker med bindende medlemsskap i hytt og pine?

- Jeg kan bare beklage, her har det nok vært en overivrig selger på ferde. Vi har satt bort salget til telefonselgere fra Lindorff. Om du aldri har bestilt varer fra oss, er det bare å returnere pakken så blir du slettet fra medlemsregisteret, avsluttet damen.

Si nei - ikke betal

Siden de aller fleste telefonselgerne jobber på provisjon vil det alltid være noen som faller for fristelsen til å ta noen snarveier.

Moralen er enkel: Ikke betal for produkter og tjenester du ikke har bestilt.

Har du lignende erfaringer kan du dele dem med oss i diskusjonsgruppen nedenfor.

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Stort bilde av forundringspakken
Stort bilde av forundringspakken Vis mer


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer