Sleipingene sparer 200.000 kroner

Er du sleip nok til å utnytte den manglende kontrollen, kan du faktisk spare 200.000 kroner på å handle vin i Danmark. Forutsetningen er imidlertid at du reiser mye, og ikke blir stoppet mer enn gjennomsnittet.

Publisert
Sist oppdatert

Tenk deg følgende eksempel:

Du handler bare vin i Danmark, og dropper for all tid fremover Vinmonopolet.

50 kroner per flaske

En flaske vin som koster 110 kroner på Vinmonopolet, må du regne med å betale 50 kroner for i Danmark. Forutsetter vi at den danske kronen er 10 prosent sterkere enn den norske, vil du derfor spare 50 kroner per flaske vin.

Du utnytter "forenklet-forelegg-metoden" fullt ut. Det betyr at du (inklusive kvoten) kan tillate deg å ha med 16 flasker vin med hver gang du reiser. De 249 første gangene går det bra. Du har dermed spart 249 ganger*16 flasker*50 kroner, altså 199.200 kroner i forhold til å handle i Norge.

I tråd med statistikken blir du imidlertid stoppet på tur nr. 250. Her må du ut med en bot på 2.600 kroner. I tillegg mister du 13 av flaskene, og kostnaden blir derfor totalt 3.250 kroner. Likvel viser eksempelet at du har spart totalt 196.000 kroner på dine 250 smuglerturer.

Konstruert eksempel

Selvsagt: Alt i alt et veldig tenkt eksempel, som tar utgangspunkt i at du likevel skulle vært i Danmark, at du ikke blir toll-kontrollert mer enn en gjennomsnitts-reisende, og at du velger å smugle fremfor å kjøpe vinen din på en mer lovlig måte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer