Slett kredittgjelda

Er du lei av skyhøye renter på bruk av kredittkortet i disse utepilstider? Du sparer utrolig mange rentekroner på å bake gjelda inn i boliglånet.

Publisert
Sist oppdatert

Lavere rente er hovedgrunnen for å bake kredittgjelda inn i boliglånet. Rentenivået på kortkreditt og boliglån er svært ulikt - for å si det mildt.

Dette sparer du

I følge DnBs nettside, har DnBs Mastercard for eksempel en effektiv rente på vel 25 prosent ved en gjennomsnittlig kredittsaldo på 10.000 kroner. Dette er omtrent ett prosentpoeng lavere rente enn de hadde i mai 2002. De billigste boliglånene i DinSides boliglånskalkulator har en effektiv rente på rundt tre prosent for et millionlån innenfor 80 prosent av boligprisen - om lag fem prosent lavere enn for to år siden.

- Refinansierer vi boliglånet, får du utbetalt de ekstra pengene uten at vi spør hva du bruker dem på, sier Geir Falkenberg, assisterende informasjonsdirektør i Den norske Bank til DinSide.

Pengene bruker du selvfølgelig til å kvitte deg med kredittkortgjelda.

Dette gjør du

Fire forhold regulerer dine sjanser for at banken går med på en refinansiering:1. Hvor hardt belånt er boligen din? 2. Hvor mye har du betalt ned på lånet?3. Hvor mye har boligen steget i verdi?4. Hvor god betalingsevne har du?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer