Slett meglerinfo

Tidligere i år ble meglerne "slaktet" av Konkurransetilsynet og havnet på bånn i en undersøkelse av prisinformasjon i flere tjenesteytende bransjer. Prisinformasjonen er bedret, men fremdeles ikke god nok ifølge Konkurransetilsynets siste undersøkelse.

Forlang prisinformasjon av megler´n
Forlang prisinformasjon av megler´n Vis mer
Publisert

Norske eiendomsmeglere har hatt liten grunn til å være stolt av sin prisinformasjon til forbrukerne. Selv om eiendomsmeglerne nå har bedret prisinformasjonen, mangler fortsatt 35 prosent av meglerne lett synlig informasjon om prisene på sine kontor. Dette viser en undersøkelse som Konkurransetilsynet har gjennomført i oktober/november hos totalt 186 statsautoriserte eiendomsmeglere og advokater i samtlige fylker i landet.

Skal ha prisinformasjon

Fra 1. januar i år ble det innført bestemmelser som pålegger tjenesteytere å ha lett synlig prisinformasjon overfor forbrukere om sitt tjenestetilbud. Prisinformasjonen skal gis i form av prisoppslag eller utlagt prisliste. God prisopplysning er en viktig forutsetning for at forbrukere skal kunne treffe rasjonelle valg. Prisopplysningskravet innebærer at eiendomsmeglerne skal opplyse om priser for samtlige tjenester som utføres.

Over halvparten under pari

På landsbasis viser undersøkelsen at 44 prosent av meglerne hadde god prisopplysning. Hos 21 prosent var prisopplysningen ikke fullstendig, mens 35 prosent manglet prisopplysning for sitt tilbud av meglertjenester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer