Slik avslører du at det er piratkopier

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Listen kunne garantert vært lenger, tips oss gjerne om hvordan du avslører nettbutikker som ikke selger originalvare.

  • Ser du bort i fra musikk-DVDene er 99 prosent av alle DVD-filmene på markedet sonebegrenset. I utgangspunktet skal altså ikke DVD-filmer fra USA kunne spilles av på norske DVD-spillere i og med at de tilhører to ulike regioner. (Regionssperrene kan imidlertid fjernes på de aller fleste spillerne)

    Piratkopiene er derimot alltid sonefrie. Våre tre filmer var alle merket med bokstavene "ALL", med andre ord at det ikke er lagt inn regionsperrer.

    På nettbutikkens sider sto det i tillegg uttrykkelig at alle filmene er av typen "multi-region and NTSC format".

  • Ofte har de helt nye filmer - som ennå ikke er blitt offisielt lansert i DVD-formatet. Dette gjaldt for eksempel vår utgave av Ringenes Herre: To tårn, som har verdenspremiere på DVD i august 2003.
  • Prisen. Helt nye DVD-titler får du sjelden kjøpt til en hundrelapp. Våre filmer kostet 10,5 dollar per stykk. Selv om vi vet at det er fullt mulig å finne billigere piratkopier er det en mistenkelig lav pris for helt nye filmer.
  • Kvalitetsforskjeller. Dersom nettsiden tar forbehold om at kvaliteten på enkelte filmer er av ymse kaliber bør varselklokkene ringe. Du kan risikere å betale penger for en utgave som er filmet med håndholdt videokamera i kinosalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer