Slik avslører du falske Facebook-konkurranser

Urealistiske premier, småfeil på siden, brudd på regler og overraskende vilkår.

BRUK TID: Alle tipsene forå avsløre en falsk Facebook-konkurranse kan oppsummeres med å bruke litt tid på å sjekke. Ikke bare del og lik ting på Facebook uten å slå på din kritiske sans. Foto: SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX
BRUK TID: Alle tipsene forå avsløre en falsk Facebook-konkurranse kan oppsummeres med å bruke litt tid på å sjekke. Ikke bare del og lik ting på Facebook uten å slå på din kritiske sans. Foto: SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig kunne Dinside fortelle at mange tusen nordmenn hadde blitt lurt av en falsk Gamestop-konkurranse.

En falsk Facebook-side kalt «GameStop Magasinet Drammen Kjøpesenter» hevdet at fem Playstation 4-spillkonsoller skulle deles ut, og at alle deltakerne fikk et gavekort på 300 kroner.

- Det kan være veldig vanskelig å skille de falske konkurransene fra en ekte. De kan se veldig like ut, sa seniorrådgiver Hans Marius Tessem i NorSIS til Dinside tidligere i år.

Mange lot seg derfor lure: Da Dinside sjekket den falske Gamestop-siden sist, før den forsvant, hadde innlegget 5.900 reaksjoner, over 4.100 delinger og nesten 6.500 kommentarer.

Men det tok Dinside under ett minutt å avsløre den falske konkurransen. Her er våre beste tips så du får til det samme.

LES OGSÅ: Slik avslører du falske Facebook-profilerDette skjer om du godtar falske Facebook-venneforespørslerTusenvis av nordmenn lurt av falsk Facebook-konkurranse

#1: Virker Facebook-konkurransen realistisk?

En falsk Facebook-konkurranse har ett mål: Å få så mange deltakere som mulig. Da må man friste med noe virkelig fristende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer