Black Friday

Slik avslører du falske nettbutikker

Black week og black friday kan by på netthandel-rekord i år, men du bør være på vakt for å ikke bli lurt når du skal klikke hjem et kupp.

SVINDEL: Det florerer av svindelforsøk om dagen. Vi gir deg oversikt over de mest vanlige. Foto: Shutterstock/NTB. Klipp: Tobias Fjeldvang. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er inne i den store førjulshandel-uka, nemlig black week som kuliminerer i black friday 27. november.

Og, i år kommer nok de aller fleste til å handle på nett grunnet coronaviruset som fortsatt har sin klamme hånd over hverdagen vår.

- Det meste tyder på at årets black week og friday vil sette nye salgsrekorder - sistnevnte dag blir sannsynligvis tidenes største shoppingdag for norsk netthandel, spår markedsdirektør Thomas Elvestad i Klarna overfor Dinside.

Lett å bli lurt

Nå er det flust med gode tilbud i flere nettbutikker, men dersom du vil klikke hjem et kupp, må du også være på vakt - både for å unngå «tilbud» som slett ikke er så gode de kan se ut som og for å ikke handle fra falske, useriøse nettbutikker.

Betalingstjenesten Klarna samarbeider kun med seriøse nettbutikker, men Elvestad er bevisst på at ikke alle aktørene der ute er like ordentlige:

- Det finnes flere falske nettbutikker. Selv om mange ser profesjonelle ut, er det gjerne felles for dem at de spiller på kjente merkevarer til svært lave priser, for eksempel ved at nettadressen bruker navnet på kjente merkevarer i kombinasjon med ord som «billig» eller «salg», sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer