Slik bedrer du ratingen

Følger du disse tipsene, vil det gi deg bedre kredittrating.

Publisert
Sist oppdatert

Korriger feil i kredittdataene. Ta kontakt med Dun & Bradstreet, andre kredittselskaper eller banken din og be om å få opplyst ratingen din. Si at du vil sjekke om utdatert informasjon fortsatt er registert.

Legg frem dokumentasjon på at eventuelle betalingsproblemer skriver seg mer enn to år tilbake i tid. Følg opp med ny kontakt minst tre måneder før du skal søke om kreditt eller at du vet du vil bli kredittsjekket. Å sjekke din egen rating gir deg ikke dårligere rating.

Betal alle regninger i tide. Hørt det før? Ja, men ikke mindre viktig. Alle regninger - også når de kun betaler minst pålagte beløp på kredittkortregningen - bør du betale før fristen går ut. Husk at et lite beløp på regningen ikke betyr at den er mindre viktig å betale innen fristen. Ikke vent med å betale til du får purring.

Ikke bruk maksimal kreditt. Ikke press kreditten. Unngå å komme kloss inntil eller overskride den maksimale kredittgrensa på kredittkortene. Ideelt sett bør du betale ned saldoen hver måned slik at kortet står i null.

Søk i tidsbolker. Er du på jakt etter et bolig- eller billån? Vil du handle noe med betalingsutsettelse? Sørg for å samle søknadene innen et gitt tidsrom, for eksempel 14 dager. La det gå en viss tid mellom hver av disse tidsbolkene. Gjør du ikke det,, vil det senke din rating.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer