Slik bedrer du ratingen

Følger du disse tipsene, vil det gi deg bedre kredittrating.

Publisert
Sist oppdatert


 • Korriger feil i kredittdataene.
  Ta kontakt med Dun & Bradstreet, andre kredittselskaper eller banken din og be om å få opplyst ratingen din. Si at du vil sjekke om utdatert informasjon fortsatt er registert.

  Legg frem dokumentasjon på at eventuelle betalingsproblemer skriver seg mer enn to år tilbake i tid. Følg opp med ny kontakt minst tre måneder før du skal søke om kreditt eller at du vet du vil bli kredittsjekket. Å sjekke din egen rating gir deg ikke dårligere rating.

 • Betal alle regninger i tide.
  Hørt det før? Ja, men ikke mindre viktig. Alle regninger - også når de kun betaler minst pålagte beløp på kredittkortregningen - bør du betale før fristen går ut. Husk at et lite beløp på regningen ikke betyr at den er mindre viktig å betale innen fristen. Ikke vent med å betale til du får purring.

 • Ikke bruk maksimal kreditt.
  Ikke press kreditten. Unngå å komme kloss inntil eller overskride den maksimale kredittgrensa på kredittkortene. Ideelt sett bør du betale ned saldoen hver måned slik at kortet står i null.

 • Søk i tidsbolker.
  Er du på jakt etter et bolig- eller billån? Vil du handle noe med betalingsutsettelse? Sørg for å samle søknadene innen et gitt tidsrom, for eksempel 14 dager. La det gå en viss tid mellom hver av disse tidsbolkene. Gjør du ikke det,, vil det senke din rating.

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer