Slik beholder du romantikken

Med barn i huset er det lett å bli foreldre på heltid og glemme å være kjærester. Les om de fem vanligste fellene som dreper romantikken - og hvordan du kan unngå dem.

Publisert
Sist oppdatert

Har du opplevd overgangen fra kjærestepar til foreldre? Da vet du også litt om hva som skjer med humør og overskudd de første ukene og månedene.

Men hva om det ikke stopper der? For noen par blir foreldrerollen så dominerende at de aldri finner tilbake til det gamle kjæresteforholdet - de er blitt foreldre på heltid.

Her er de fem vanligste tabbene som gjør at romantikken forsvinner med barnerommet. Og rådene for hvordan du kan unngå dem.

1) Hvor ble det av oss?Den første tiden er det knapt nok tid til overs for å gå på do. Og langt mindre tid til å gi hverandre oppmerksomhet og romantikk. Seksuallivet vil naturlig nok også ligge brakk for mange i en stund fremover.

Men slik kan det jo ikke fortsette. Og jo lenger dere venter med å gjenoppta romantikken, desto vanskeligere blir det å finne tonen igjen.

Løsningen er å sette av minst en ettermiddag eller kveld i uken hvor bare dere to er sammen. Selv om det bare blir for noen timer sammen i begynnelsen, er dette veldig viktig for å beholde intimiteten og romantikken i forholdet.

2) Soverom blir lekeromNoen foreldre får følelsen av at barna invaderer huset deres. Barnerom, stue, kjøkken og garderobe flyter over av leker, gummistøvler, barnegrøt og badeender.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.