Feriepenger 2021

Slik beregnes ferie­penger av dagpenger

De som har vært permittert eller arbeidsledige i 2020 og 2021 skal få feriepenger av dagpengene de har mottatt, ifølge regjeringspartiene og Frp. Les mer om hvem som omfattes av denne ordningen i saken.

OVERRASKET: Arbeids- og tjenestedirektør Kjell Hugvik i Nav hadde ikke ventet så mange dagpengesøknader. Video: Øystein Sæthre Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter et møte i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget torsdag, ble det enighet mellom regjeringspartiene og Fremskrittspartien (Frp) om at alle som har mottatt dagpenger i fjor og i år skal få feriepenger, både i år og neste år.

- Alle som har mottatt dagpenger i 2020 og som ikke har fortsatt rett på dagpenger, men samtidig tar ut ferie, vil få feriepenger fra dagpengene de mottok i fjor, sier leder av Stortingets arbeids- og sosialkomiteen Erlend Wiborg (Frp) til Dinside.

Vil de som fortsatt er arbeidsledige i sommer få feriepenger?

- Ja, noen vil få. De som har gått på dagpenger i over 52 uker og fortsatt gjør det, vil beholde dagpengene og samtidig kunne ta ut fire ukers ferie. Så, siden de beholder dagpengene når de tar ferie, vil de altså ikke få feriepenger, mens alle andre vil få, svarer Wiborg.

Slik beregnes feriepenger av dagpenger

Så, hvordan beregnes feriepengene av dagpengene?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer