Slik beskytter du deg mot mageviruset

Det finnes ingen kur mot det varslede viruset. Her er forholdsreglene du bør ta.

Unngå sykdom: Man bør vaske seg godt på hendene, spesielt før man spiser og etter at man har vært på toalettet.  Foto: COLOURBOX
Unngå sykdom: Man bør vaske seg godt på hendene, spesielt før man spiser og etter at man har vært på toalettet. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Folkehelseinstituttet varsler at flere tusen nordmenn vil rammes av magevirus de nærmeste månedene.

I løpet av bare noen få dager har et diaré- og oppkastvirus skylt inn over Norge. I går ble hele fire sengeposter ved Stavanger universitetssykehus stengt på grunn av omgangssyken.

- Håndvask redder liv

- Årsaken til omgangssyken er et virus som kalles norovirus, opplyser lege Tone Bruun ved Folkehelseinstituttet.

Norovirus er en samling med ulike virus som kan gi diaré og oppkast. I vår del av verden er det den mest vanlige årsaken til disse symptomene. Viruset er veldig smittsomt og det skal lite virus til for å forårsake sykdom.

Men det går heldigvis an å beskytte seg mot viruset.

Hva betyr egentlig avføringen din?

HER ER RÅDENE DU BØR FØLGE

Vær nøye med hender

- Man beskytter seg best ved å være nøye med håndhygienen og kjøkkenhygienen. Man bør vaske seg godt på hendene, spesielt før man spiser og etter at man har vært på toalettet. Og de som er syke må holde seg hjemme slik at de ikke smitter andre, opplyser Bruun til DinSide Helse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.