Slik beskytter du deg

Nå kan du forhindre at noen bruker kortet ditt andre steder i verden. Flere banker er snart på banen.

Flere nordmenn har opplevd at kortet blir kopiert på ferie i utlandet.  Foto: Colourbox.com
Flere nordmenn har opplevd at kortet blir kopiert på ferie i utlandet. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært en rekke tilfeller av nye kortsvindelsaker de siste dagene, og sommerferien er høysesong fordi mange har brukt kortene i utlandet. Men også i Norge ser man et økt antall tilfeller av kortsvindelsaker. Senest i går skrev vi om tyver som gjemmer seg i norske kolonialer og monterer skimmingutstyr på nattestid.

Når kortet er kopiert, forsøker svindlerne ofte å bruke det andre steder i verden. Er du kunde for eksempel i Handelsbanken, kan kriminaliteten automatisk bli stoppet fordi kundene nå kan legge inn geografiske sperringer.

Unngikk svindel i helgen

- Det er eksempler fra helgen som var, med en del svindelforsøk fra Pakistan hvor vi og våre kunder slapp billigere unna, fordi forsøkene ble avvist.

Sperretjenesten de tilbyr, fungerer slik at du selv går inn i nettbanken og velger i hvilke verdensdeler kortet skal kunne benyttes og for hvilke verdensdeler du vil at det skal være sperret. For eksempel kan du velge å sperre ett eller flere kort for alle verdensdeler utenfor Europa før du drar på ferie. Sperringen kan åpnes igjen når du ønsker det, og tjenesten Handelsbanken tilbyr, er gratis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer