Kommentar

Slik betaler du ekstra på boliglånet

Det er flere grunner til at dette kan være et lurt grep.

SMART TIPS: Økonomijournalist Eilin Lindvoll i Dinside forklarer hvorfor det er smart å betale ekstra på boliglånet nå. Foto: Eilin Lindvoll/Dinside.
SMART TIPS: Økonomijournalist Eilin Lindvoll i Dinside forklarer hvorfor det er smart å betale ekstra på boliglånet nå. Foto: Eilin Lindvoll/Dinside. Vis mer
Publisert

Rentene er rekordlave nå om dagen - det vil si både styringsrenta, boliglånsrentene og innskuddsrentene.

Dette betyr at det koster deg lite å ha gjeld, men samtidig får du lite igjen for å ha store summer stående på vanlig sparekonto.

Og, ettersom første renteøkning så å si er datofestet til høsten, kan du gjøre det lurt i å «trikse» litt med egen privatøkonomi for å utnytte situasjonen slik den er nå.

Billigere i lengden

Selv har jeg utført ekstaordinære innbetalinger på boliglånet mitt flere ganger, og på det meste sparte jeg drøyt 36 500 kroner på dette.

Men hvordan kan du spare penger på å betale mer enn avdragene som er satt opp for boliglånet ditt?

Jo, for etter at den ekstraordinære betalingen er registrert, vil du se at lånesaldoen din har krympet tilsvarende, og i nedbetalingsplanen vil du se at løpetida på lånet automatisk er justert ned, mens månedsbeløpene du betaler av lånet er de samme som før (med mindre du har ønsket å endre dette).

Når løpetida på lånet er kortere, blir rentekostnadene også kuttet - ofte betydelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer