Slik ble Martines mailkonto misbrukt

Se hvordan du sikrer din mailkonto.

MISBRUK AV MAIL: Da noen hacket seg inn i Martine Jonsruds mail, ble det sendt ut svindelmail til alle hennes kontakter. Foto: PRIVAT
MISBRUK AV MAIL: Da noen hacket seg inn i Martine Jonsruds mail, ble det sendt ut svindelmail til alle hennes kontakter. Foto: PRIVAT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svindelmailer er et velkjent problem, og alt fra lotterigevinster til mail fra "banken din" har vært utbredt de siste årene.

Den siste tiden er det imidlertid en ny svindelvariant som har dukket opp stadig oftere.

Fikk plutselig masse telefoner

Onsdag mottok DinSide selv én i rekken av flere slike, som ved første øyekast ser ut til å være fra en nordmann i utlandet. «Martine» skal angivelig ha blitt frastjålet blant annet penger og pass, og derfor trenger din hjelp i form av penger.

At det er en reell nordmann som fremstår som avsender av mailen, betyr ikke at man skal stole på disse svindelmailene. For det er absolutt ikke Martine Jonsrud (28) som i dette tilfellet har sendt deg e-posten.

- Plutselig fikk jeg en haug av telefoner fra venner og kjente om at de hadde fått svindelmail fra meg, forteller Jonsrud til DinSide.

Svindlerne som benytter seg av disse metodene blir ifølge Christian Meyer, seniorrådgiver i sikkerhetsselskapet NorSiS, stadig flinkere både til å finne og benytte informasjon om personen de misbruker navnet til, og til å bruke oversettelsestjenesten Google Translate.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.