Strømstøtte mai (for april):

Slik blir april-støtten

Her kan du sjekke hva du får i strømstøtte for sist måneds forbruk.

FORTSETTER: Regjeringen har besluttet å forlenge strømstøtten ut mars 2023. Fra oktober til desember vil den bli enda høyere enn til nå. Foto: Pål Joakim Pollen
FORTSETTER: Regjeringen har besluttet å forlenge strømstøtten ut mars 2023. Fra oktober til desember vil den bli enda høyere enn til nå. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snart er nok en måned er passert, og igjen ble det en måned med høye strømpriser for dem som bor i Sør-Norge. Dessuten har elavgiften blitt satt noe opp igjen, kontra hva den var i årets tre første måneder - med «vintertakst».

Heldigvis besluttet regjeringen tidligere i år å forlenge strømstøtteordningen ut mars 2023, som til å begynne med skulle gjelde fra desember 2021 til mars 2022.

STRØMFORBRUK: Med disse enkle grepene kan du "hacke" ditt eget strømforbruk. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Det betyr at norske husstander frem til og med september vil få dekket 80 prosent av gjennomsnittlig spotpris som overstiger 70 øre (eks mva) der de bor, opp til et forbruk på 5000 kilowattimer. Fra oktober til desember vil regjeringen heve satsen til 90 prosent.

Under kan du regne ut hva du vil få i strømstøtte for aprilforbruket og hvordan sluttregningen med nettleie og hele sulamitten vil se ut:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer