Hvordan kutte kostnadene til bryllupsfesten

Slik blir bryllups­festen billigere

Det trenger ikke å bli et kjedelig bryllup selv om dere sparer på utgiftene. Tvert imot kan det bringe dere og gjestene nærmere hverandre.

EN HJELPENDE HÅND: Be venner og familie om hjelp til bryllupsfesten. Gjestene kan kanskje bidra med fotografering, underholdning og mat, og dette er en fin måte å spare penger på, ifølge Sandmæl i DNB. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
EN HJELPENDE HÅND: Be venner og familie om hjelp til bryllupsfesten. Gjestene kan kanskje bidra med fotografering, underholdning og mat, og dette er en fin måte å spare penger på, ifølge Sandmæl i DNB. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Høysesongen for å gifte seg er mellom mai og september, til tross for at vi ser en liten nedgang i inngåtte ekteskap og en økning i antallet skilsmisser.

En undersøkelse fra Ipsos for DNB viser at par som skulle gifte seg i fjor planla å bruke i gjennomsnitt 60.000 kroner på bryllupet. Over 30 prosent av utgiftene går til selve festen, altså lokale, mat, drikke, musikk og pynt.

Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB, anbefaler derfor å lage et bryllupsbudsjett, for å unngå at festdagen blir dyrere enn dere hadde sett for dere. Hun har flere forslag til budsjettposter.

Ifølge Elin Reitan, forbrukerøkonom i Nordea, er det lurt å planlegge bryllupet i god tid, siden stress har en tendens til å fordyre prosessen. Dere kan også spare mye på å styre unna bryllup i høysesongen.

Dinside gir deg fem smarte sparetips til bryllupet.

1. Bruk gjestene til hjelp

Men, så er jo bryllupet nettopp en festdag, på lik linje som en konfirmasjon eller barnedåp, og mange vil gjerne gi på litt ekstra ved en slik anledning. Derfor kan det være litt kjedelig å tenke på sparing.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer