E-sigaretter med nikotin blir trolig lovlig i Norge i 2018

Slik blir det norske salget av e-sigaretter

Strenge krav kan gjøre det både enklere og vanskeligere å dampe i Norge.

DAMPING I NORGE: Det er fullt mulig å bruke e-sigaretter i Norge i dag, men vil du dampe med nikotin, må du handle i utlandet eller på nett. Men i år trer trolig de nye reglene i kraft som åpner for salg av slikt utstyr også i Norge. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
DAMPING I NORGE: Det er fullt mulig å bruke e-sigaretter i Norge i dag, men vil du dampe med nikotin, må du handle i utlandet eller på nett. Men i år trer trolig de nye reglene i kraft som åpner for salg av slikt utstyr også i Norge. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Utstyr til det som kalles damping kan selges i Norge, med ett viktig unntak: Alt som inneholder nikotin.

Nordmenn må derfor reise over grensa eller gå på nettet om de vil handle nikotinholdig dampevæske som slukker røykesuget.

Dette skal endres: EU sitt nye tobakksdirektiv trer i kraft også for EØS-land, og salg av damp med nikotin blir dermed lovlig også fra norske butikker.

- Prosessen med slik innlemmelse er påbegynt, men ikke ferdigstilt. Vi håper at det vil skje i 2018, sier statssekretær Maria Jahrmann Bjerke i Helse- og omsorgsdepartementet til Dinside.

Direktivet bestemmer noe, norske forskrifter bestemmer resten. Ikke alt er klart ennå, men her er det viktigste du må vite om reglene som kan gjøre det både lettere og vanskeligere å være damper i Norge.

Er ikke e-sigaretter lovlig i Norge i dag?

Både ja og nei. E-sigaretter med nikotin anses i dag kun som et legemiddel for røykeslutt. Det betyr at du kan kjøpe dem fra utlandet om du lover å bruke dem til nettopp dette – hvis noen mot formodning spør. Det er lovlig å selge utstyret til damping og nikotinfri væske i Norge, men ikke e-sigaretter og dampevæske med nikotin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer