Slik blir du et geni

Bare en halvtime om dagen må til.

- Gjennom meditasjon skaper du større balanse mellom høyre og venstre hjernehalvdel, forklarer yogaekspert Christian Paasche. Og et geni kommuniserer med begge halvdelene, slik som Einstein.  Foto: Wikipedia (World-Telegram photo)
- Gjennom meditasjon skaper du større balanse mellom høyre og venstre hjernehalvdel, forklarer yogaekspert Christian Paasche. Og et geni kommuniserer med begge halvdelene, slik som Einstein. Foto: Wikipedia (World-Telegram photo) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du spiser fort, du snakker fort, kroppen dirrer. Stress er blitt den nye folkesykdommen, og er en form for angst – en angst for at du ikke skal klare eller rekke ting innen en viss tidsramme.

Og er det noen som kjenner og føler dette på kroppen, så er det studenter.

Les også: Ta kontroll over stresset

Men nå kan ekspertene har funnet løsningen på problemet.

Meditasjon kan gjøre at studenter blir mindre stressa, i tillegg til at de forbedrer læreevnen, foreslår en ny studie som har vurdert effekten av såkalt transcendental meditasjon (TM) – en mental teknikk basert på indiske tradisjoner.

Eller er kanskje latteryoga noe for deg?

Opplagte studenter

50 studenter ved forskjellige amerikanske colleger gjennomgikk fysiologiske og psykologiske tester, og ble tilfeldig plassert i ee meditasjonsgruppe eller i ei kontrollgruppe.

Ti uker senere så man at meditasjonsgruppa blant annet var mer våkne og mindre irritable og nervøse enn kontrollgruppa. Det betyr at de er mer oppmerksomme og har større emosjonell balanse.

Her kan du lære å meditere

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.