Slik blir du gravid

Ønsker du deg barn? Vi gir deg rådene som kan gjøre det lettere å bli gravid.

Publisert
Sist oppdatert

Om du ikke ønsker å bli gravid finnes det mange gode hjelpemidler på markedet. Mange sikre og enkle prevensjonsformer betyr at du kan ha et sexliv uten risiko for et uønsket svangerskap.

Om du derimot har lyst på barn er det ikke alltid like enkelt. Eggløsning, spermkvalitet og mange andre små detaljer bør klaffe før underet skjer.

Dine oddsNår du begynner å ha sex med tanke på graviditet kan du ikke forvente suksess ved første forøk. Oddsene for å bli gravid den første måneden er mellom 15 og 25 prosent.

Om du er litt tålmodig er det derimot en bedre mulighet for å lykkes. Etter seks måneder vil 70 prosent ha blitt gravide og hele 85 prosent har suksess innen et år.

Om du ikke har blitt gravid i løpet av et år er det kanskje på tide å ta en prat med en lege. Tester kan vise om det er problemer hos han eller henne som gjør graviditeten vanskelig. I mange tilfelle er det mulig å gjøre noe med de problemene som har ført til at du ikke er blitt gravid i første omgang.

Vanlige hindringerDet er mange faktorer om kan gjøre det vanskelig å bli gravid. Her er noen av de vanligste problemene:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer