Slik blir du kvitt flått

Unngå flåttbåren sykdom.

Hvis det lille beistet har satt seg, fjernes den best ved å trekke den ut med en pinsett eller finger.  Foto: Richard Bartz
Hvis det lille beistet har satt seg, fjernes den best ved å trekke den ut med en pinsett eller finger. Foto: Richard Bartz Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste har vel fått med deg at flåtten har gjort årets inntog for lengst. Allerede i april ble det gjort flere observasjoner av flått. For ifølge ekspertene har den milde vinteren gitt gode betingelser for det lille krypet.

Og nå som sommeren er i full sving, er risikoen for å møte på en flått og bli smittet av flåttbåren sykdom enda større.

Folkehelseinstituttet er i disse dager ute med nok en melding om hvordan man kan unngå flåttbitt.

Føre var mot farlige flått

God beskyttelse

Her er rådene de gir:

  • Det viktigste forebyggende tiltaket mot sykdom er å bruke lange bukser og være godt tildekket ved anklene når man ferdes på områder med mye flått.
  • Gå på stier i stedet for på steder med høyt gress, lyng og kratt.
  • Bruk av insektmidler med dietyltoluamid på hud og klær reduserer antall flått som fester seg. Eller er flåttmiddel en flopp?
  • For å redusere forekomsten av flått kan det hjelpe noe hvis man fjerner høyt gress, busker og kratt.
Folkehelseinstituttet minner også om at det er viktig å undersøke huden etter man har gått i områder med mye flått, spesielt hos barn - og glem ikke hunden. Let også etter flått på tøyet. For å fjerne flått som ikke har festet seg anbefales det å dusje.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer