Slik blir du kvitt hikke

Det er ikke farlig, men kan være enormt irriterende – og vi har medisinen.

Publisert
Sist oppdatert

Hikke er vanligvis harmløst, og varer sjelden lenge. Likevel kan det være veldig plagsomt, særlig hvis du er i et forretningsmøte eller sammen med folk du ikke kjenner.

I følge en studie ved universitetet i Michigan, kurerte en teskje med sukker, som ble svelget tørr, hikke hos 19 av 20 personer.

Her er noen andre ”kjerringråd”.* Hold tungen med tommelen og pekefinger, og dra den forsiktig fremover. * Med nakken bøyd bakover, hold pusten og tell til ti. Blås ut rett etterpå, og drikk et glass vann. * Pust i en papirpose. * Svelg litt finhakket is. * Massér den bakerste delen av “taket” i munnen. * Spis tørt brød sakte.* Drikk et glass vann fort. Unge barn bør drikk et glass melk fort.

Lesernes tips:En skje med sitronsaft, fra flaske eller ferskpresset hjelper mot hikke. Jeg pleier å ta en spiseskje, men det holder kanskje med en teskje også!

En skje bringebærsyltetøy svelges, og hikken går over.

Bland nycosalt i et glass med vann og drikk det, det hjelper.Et krus varm kaffe, te eller kakao drikkes fort til det er tomt (må ikke være så varm at du brenner deg). Dette pleier å hjelpe meg!Her er et råd som alltid virker! Ta 2 ss bringebærsyltetøy mot hikke (Det må være bringebær). Lykke til.Bøy hodet som om du skulle stå på hodet. Drikk et glass vann i denne stillingen. Du blir garantert kurert for hikken.Flere tips?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer