Slik blir du kvitt influensa

Like sikkert som julaften kommer influensaen hvert år. Den kommer alltid når det ikke passer, og er voldsomt ubehagelig.

Publisert
Sist oppdatert

Slik blir du kvitt influensaLike sikkert som julaften kommer influensaen hvert år. Den kommer alltid når det ikke passer, og er voldsomt ubehagelig.

AvDoktor Bernt Rognlien

Hodepine, ledd- og muskelsmerter og feber i 40 grader som tvinger deg i seng er typisk ved influensa. Du føler deg mørbanket og i tillegg er det ofte hoste, halssmerter og tett nese. Symptomene kommer akutt og kan ligne en vanlig forkjølelse men er oftest mye kraftigere, feberen er høyere og hodepine og muskelsmerter dominerer. Influensaen går vanligvis over etter 6-10 dager.

Behandling GENERELLE RÅD: Drikk rikelig med væske, gjerne urte-te med salvie, timian, groblad, ingefær, islandslav eller andre urter som gir en tilleggseffekt. Vann, vanlig te eller fruktjuicer er også glimrende. Rikelig med drikke er viktig ved feber særlig for barn og viktig for å holde slimet i nese og hals tynnflytende og motvirke ettersykdommer.

Neseskyllinger med saltvann virker avsvellende på neseslimhinnene, fjerner bakterier og snørr fra nese og bihuler, det brukes både for å forebygge komplikasjoner og behandle (se under bihulebetennelse). Mye frisk frukt og grønnsaker gjør også at du raskere kommer gjennom influensaen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer