Sette penger inn på konto

Slik blir du «kvitt» kontanter

Du må ikke dra til banken, såfremt det er mulig i det hele tatt.

KONFIRMASJONSRUSH: I disse dager skal mange unge konfirmere seg, og tradisjonen tro vil gavebordet «flomme» over av kontanter. Hvordan får du dem inn på konto, for eksempel hvis banken din ikke har en filial du kan besøke? Svaret får du i saken under. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix.
KONFIRMASJONSRUSH: I disse dager skal mange unge konfirmere seg, og tradisjonen tro vil gavebordet «flomme» over av kontanter. Hvordan får du dem inn på konto, for eksempel hvis banken din ikke har en filial du kan besøke? Svaret får du i saken under. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Denne høsten er det ekstra mange som skal konfirmere seg, både de som opprinnelig hadde konfirmasjonsdatoen nå og de som fikk sin konfirmasjon avlyst i vår på grunn av coronaviruset.

Tradisjonen tro kommer det nok til å være en del kontanter på gavebordet også for årets konfirmanter, selv om samfunnet generelt blir mer og mer kontantfritt.

Sannsynligvis vil verken konfirmant eller foreldre være interessert o å ha lommebøkene (såfremt de i det hele tatt har dette lenger) fulle av 500- og 1000-kronerssedler. De vil nok aller helst ha dem trygt inn på bankkontoen.

Men, hvordan få satt inn pengene, for eksempel hvis du ikke bor i nærheten av bankfilialen eller er kunde i en bank som rett og slett ikke har fysiske bankkontor?

Ta dem med på matbutikken

Ett alternativ er så enkelt som å ta med kontantene i en dagligvarebutikk i nærheten av deg, gi dem til personen i kassa og få dem satt inn på kontoen din.

Nylig lanserte Vipps og Bank Axept en ny kontanttjeneste i butikk som en erstatning for den utgåtte Post-i-butikk-løsningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer