Slik blir du rik uten å jobbe

Ble du fristet? Da er du midt i målgruppen for svindlerne på nettet. Les vår oppdaterte oversikt over svindelforsøk på nettet, og unngå å gå i fella.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Svindlerne skyr ingen midler for å få tak i pengene dine. Kjennetegnet er løfter om raske penger og fantastiske ferier.

Kun for DEG, selvfølgelig.

Ikke gå i fella

Ingen kan garantere at du aldri vil bli lurt av svindlere på nettet, men er du klar over hvordan svindlerne opererer, reduserer du risikoen betraktelig.

 • Lover de gull & grønne skoger?
  Hold deg unna alle som frister med eventyrlige inntjeningsmuligheter, fete gratisferier eller unike tilbud. Få alle løfter og informasjon skriftlig, og gå igjennom papirene nøye på egen hånd før du lar deg friste. Les også alt med liten skrift.

  La deg aldri presse til å signere, eller til å oppgi kredittkortopplysninger.

 • Ukjent firma?
  Ikke la deg blende av et tilsynelatende seriøst firmanavn. Kontroller også om det er oppgitt organisasjonsnummer og firma-adresse. Norske selskaper skal være registrert i Brønnøysundregisteret, og du kan enkelt og gratis søke i enhetsregisteret.

  Har de oppgitt telefonnummeret? Ring og sjekk om de svarer. Hvis de aldri tar telefonen - eller du kommer rett til en telefonsvarer - bør du holde deg langt unna. Kontroller også om telefonnummeret står oppført i telefonkatalogene.

 • Oppgi kredittkortnummeret ditt på sexsider - som bevis på at du er gammel nok?
  NEI, NEI, NEI. Hvorfor kan du lese mer om her.

Hva gjør at vi går i fella - og hva skjer?

Den amerikanske forbrukersiden FTC, har laget en oversikt over hvordan forbrukerne lokkes inn i fella, hvordan de blir lurt, og hvordan du best kan sikre deg mot svindlerne.

Trykker du på lenkene øverst til høyre i artikkelen, får du et utdrag fra oversikten - ispedd våre egne erfaringer.

Nedenfor finner du en oversikt over våre tidligere artikler om svindel på nettet:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer