Slik blir du rik uten å jobbe

Ble du fristet? Da er du midt i målgruppen for svindlerne på nettet. Les vår oppdaterte oversikt over svindelforsøk på nettet, og unngå å gå i fella.

Publisert
Sist oppdatert

Svindlerne skyr ingen midler for å få tak i pengene dine. Kjennetegnet er løfter om raske penger og fantastiske ferier.

Kun for DEG, selvfølgelig.

Ikke gå i fella

Ingen kan garantere at du aldri vil bli lurt av svindlere på nettet, men er du klar over hvordan svindlerne opererer, reduserer du risikoen betraktelig.

Lover de gull & grønne skoger? Hold deg unna alle som frister med eventyrlige inntjeningsmuligheter, fete gratisferier eller unike tilbud. Få alle løfter og informasjon skriftlig, og gå igjennom papirene nøye på egen hånd før du lar deg friste. Les også alt med liten skrift.

La deg aldri presse til å signere, eller til å oppgi kredittkortopplysninger.

Ukjent firma? Ikke la deg blende av et tilsynelatende seriøst firmanavn. Kontroller også om det er oppgitt organisasjonsnummer og firma-adresse. Norske selskaper skal være registrert i Brønnøysundregisteret, og du kan enkelt og gratis søke i enhetsregisteret.

Har de oppgitt telefonnummeret? Ring og sjekk om de svarer. Hvis de aldri tar telefonen - eller du kommer rett til en telefonsvarer - bør du holde deg langt unna. Kontroller også om telefonnummeret står oppført i telefonkatalogene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer