Slik blir du smartere

Det er ikke så mye som skal til for å trene opp de små grå. Du ler kanskje av gamle tanter som løser kryssord og spiller bridge, men hobbyene som for deg kan synes kjedelige, kan faktisk hjelpe dem å holde orden under topplokket. Men det er heldigvis mer enn hobbyer for dem med blått hår som kan hjelpe deg å trene opp hjernen. Her er 20 tips til en smartere hverdag.

Publisert
Sist oppdatert

Den svenske avisen Expressen har laget en oversikt over småting du kan gjøre i hverdagen som kan hjelpe deg å bli - smartere! Så hvem vet? Søta bror er kanskje ikke så dumme når det kommer til stykket likevel.

Slik blir du smartere:

 • Skriv ned følelsene dineIkke bare får du et forum for å lette litt på trykket og få utløp for følelser, det å skrive dagbok kan visstnok påvirke minnet, konsentrasjonen og problemløsningsevnene dine. Dette er bekreftet i en amerikansk undersøkelse av studenter, der de som førte dagbok og skrev av seg negative tanker, presterte bedre enn dem som kun brukte dagboken som en referatbok.
 • SjonglerEn tysk undersøkelse der forsøkspersonene måtte lære å sjonglere, viste at to deler av hjernen faktisk vokste etter trening. Det er forklart ved økt celleproduksjon eller økt forbindelse mellom hjernecellene. Flere baller i luften får hjernen til å vokse - bokstavelig talt!
 • Spis vitaminerOm du får i deg nok vitaminer gjennom mat eller piller spiller ingen rolle - så lenge kroppen får det den trenger. E-vitaminer skal ha positiv effekt på hjernen, og antioksidanter beskytter mot frie radikaler som bryter ned cellene.
 • Drikk vinEtt glass vin i ny og ne kan motvirke Alzheimers. Dessuten er det ikke dumt å ta en tur på bar en gang i blant. En britisk studie (selvfølgelig) viser at det solsiale livet på puben (eller annet sosialt sted der alkohol nytes) gjør hjernen mer årvåken.
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer