Statsbudsjettet 2020

Slik blir familieøkonomien

Disse endringene kan komme for barnefamiliene.

FÅR IGJEN: Forbrukerøkonom Silje Sandmæl forklarer hvilke grupper som får igjen på statsbudsjettet. Video: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I regjeringens forslag til statsbudsjett 2020 er det flere punkter som kan påvirke familieøkonomien. Her er noen av dem:

#1: Barnetrygden økes - for noen

Regjeringen foreslår å øke barnetrygden for barn opp til fylte seks år med 300 kroner i måneden fra 1. september 2020.

Dette innebærer en årlig økning på 3 600 kroner. Økningen skal også komme sosialhjelpsmottakere til gode.

Økningen vil ha mer å si for dem med lav inntekt enn for dem med høy inntekt. På den måten bidrar tiltaket til å gi barn som vokser opp i familier med lav inntekt.

Med fjorårets statsbudsjett kom den første endringen i barnetrygden på 23 år. Da økte barnetrygden fra 970 kroner per barn, som er satsen som ble innført i 1996, til 1054 kroner.

Endringen trådte i kraft 1. mars 2019, og tilsvarte en økning på 84 kroner per måned, altså med 8,7 prosent.

Dagens sats på 1054 kroner, er fortsatt 500 kroner mindre enn om denne satsen fulgte konsumprisindeksen, basert på satsen fra 1996.

Bjørnar Moxnes i Rødt mener imidlertid at budsjettet er usosialt, på tross av at KrF har fått gjennomslag for en økning i barnetrygd for de mellom ett og seks år:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer