Slik blir han forelsket i deg

Fem enkle triks.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forfatteren Tracy Cox avslører fem triks som skal få enhver til å forelske seg i deg, i boken Superflirt, som er gjengitt i magasinet iVillage. Hun garanterer ikke suksess i umulige konstellasjoner, og understreker at triksene ikke kan utrette mirakler, men påstår at du ved help av disse tipsene kan komme litt nærmere målet.

Det er gjort, og gjøres fortsatt, mye forskning på hva som gjør oss forelsket i en annen, hvilke mekanismer som virker inn og hvilke fatorer som er avgjørende for at vi får den spesielle følelsen. Forskere kan finne mange sannsynlige forhold som har innvirkning, som at vi liker å se på et smilende menneske som ser oss inn i øynene, heller enn en som er sur og ser en annen vei.

Cox har også brukt mye forskningen på området, som basis for sine triks.

Slik blir andre forelsket i deg:

Vær der mye - for så å bli utilgjengelig

Det er fint å være sammen med andre og bli kjent, og er det noen du har et godt øye til, er det selvsagt ekstra fint. Det er også smart, ifølge Cox, å være mye sammen med den eller de som du kanskje er forelsket i, men du bør vite når du skal stoppe.

For etter å ha pleid kontakten mye og jevnlig, er tipset dette: Start tilbaketrekningen. Sakte, men sikkert, bør du gjøre deg mer og mer utilgjengelig, inntil du til slutt blir fullstendig umulig å nå.

Teorien er denne: Folk vil ha det de ikke kan få ... og oppdager de at du ikke er så tilgjengelig som du var, så vil de ha deg enda mer.

Men du kaprer ikke drømmeprinsen om du spiller kostbar fra første stund ...

La dem gjøre ting for deg

Ikke vær den som er snill og gjør ting for dem - la dem gjøre snille ting for deg, mener Cox.

Sett seg selv inn i situasjonen: En du kanskje har en forhåpning til, men som du ikke er helt sikker på ennå, overøser deg med omtanke, gaver og snille gester. Det er selvsagt hyggelig, men kan få deg til å føle deg presset i forhold til at du må gjøre noe tilbake, og presset med tanke på forholdet til personen.

Det er bedre å tone dette ned, om enn hvor lyst du har til å gjøre fine ting overfor den du er forelsket i, og heller vente på at denne personen skal skjemme bort deg.

Øyenkontakt

Øyenkontakt skal være veldig avslørende med tanke på hvor glade et par er i hverandre. Mens man under en vanlig samtale med hvem-som-helst har øyenkontakt i mellom 30 og 60 prosent av tiden, har man øyenkontakt i 75 prosent av tiden om man snakker med noen man elsker ... Dette ifølge vitenskapelige studier utført av psykologen Zick Rubin.

Så trikset er da dette: Se vedkommende som du ønsker skal bli forelsket i deg, inn i øynene minst 75 prosent av tiden dere snakker sammen. Hjernen hans eller hennes skal da bli lurt til å tro at dere er forelsket, og begynne å produsere forelskelsesstoffet phenylethylamin (PEA) - vips, han eller hun føler seg forelsket i deg!

Du kan selvsagt ikke tvinge noen til å bli forelsket i deg på denne måten - for om du forsøker dette med noen som overhodet ikke er interessert, så vil du ikke få mulighet til å se denne personen dypt inn i øynene så lenge som dette krever. Men det dette kan gjøre, er å dytte en litt interessert person i riktig retning.

Ikke se bort

Psykologen Zick Rubin, gjorde også et annet funn i sine studier om kjærestepar. Han registrerte at det tar lengre tid før et forelsket par slipper øynene på hverandre og ser opp, om det skulle komme en distraksjon inn i deres sfære. Dette vil si at det tar lengre tid før de gidder å se opp på en nyankommet, enn andre par som er i en vanlig samtale.

Trikset her er da å holde blikket til den du er interessert i og som du har en samtale med, litt ekstra før du ser opp på eksempelvis en annen kompis som krever oppmerksomhet. Tre-fire sekunder ekstra skal være nok. Får du ditt kjærlighetsoffer til å gjengjelde blikket ditt like lenge, vil enda mer av forelskelsesstoffet PEA angripe hjernen hans/hennes - og vedkommende vil føle seg enda mer forelsket.

Det anbefales at når du må trekke blikket unna, at du gjør dette litt slepende, som å dra i en karamell. Og dersom du innlemme en annen person i samtalen, så se så lite som mulig på denne personen, og så mye som mulig på din utkårede ...

Lær deg å flørte med blikket

Spill på lag med pupillene

Forskning har vist at vi føler oss mer tiltrukket av mennesker med store pupiller. At man får store pupiller når man føler seg tiltrukket av noen, er også en sak - men det er ikke noe man kan manipulere med uten videre. Det man imidlertid kan gjøre, er å dempe lyset og på den måten påvirke pupillene til dere begge til å utvide seg. Din utkårede vil synes du er mer attraktiv kun på bakgrunn av det ...

Studier viser at menn som så på to nesten identiske bilder av en kvinne, kun med den forskjellen at hun på det ene bildet hadde større pupiller enn på det andre, at mennene syntes hun var mest attraktiv på bildet med de utvidede pupillene. Det samme gjaldt for kvinner i forhold til menn.

Ti tegn på at han liker deg

Fasiten er altså: Innfiltrer gjengen grundig før du gjør sakte retrett, demper lyset og stirrer din utkårede (nesten) i senk - og vær gjerrig på oppmerksomheten du gir til andre når du en gang har fått din utkårede under fire øyne.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer