Slik blir julehandelen litt mindre hektisk

- Legg handleturen utenfor disse tidspunktene, oppfordrer Nets.

LANG KØ I BUTIKKENE: Mellom klokken 15.30 og 18.30 fredag er det tradisjonelt sett mest hektisk å handle, melder Nets. Foto: Per Ervland
LANG KØ I BUTIKKENE: Mellom klokken 15.30 og 18.30 fredag er det tradisjonelt sett mest hektisk å handle, melder Nets. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rundt halvparten av befolkningen synes julehandel er stressende, viser en undersøkelse utført av TNS Gallup for betalingssentralen Nets (tidligere BBS).

Men julehandelen kan bli mer stressende om du ikke planlegger den godt. Ifølge Nets er det visse tidspunkt og dager du bør unngå om du har lyst til å slippe unna de aller verste køene.

  • Ikke bli lurt av kortsvindlere i julen. Les disse tipsene før du handler!

Fredag ettermiddag er verst

Kanskje ikke så overraskende er det fredag ettermiddag som er det mest hektiske tidspunktet å handle på. Aller verst er det mellom klokken 15.30 og 18.30 på fredag.

Det er kanskje ikke så overraskende er det mye trykk i butikkene også på lørdager. Lørdag mellom klokken 12.00 og 16.00 er det trangt om plassen i norske butikker og kjøpesentra.

- Ønsker du å unngå de lengste køene kan det være hensiktsmessig å legge handleturen utenfor disse tidspunktene, sier informasjonssjef i Nets Sigbjørn Larsen.

Nets baserer opplysningene om nordmenns handlemønster på at kortbruken til nordmenn er høyest i dette tidspunktet. Kontant betaling er ikke tatt med i denne sammenhengen, men med tanke på at rundt 85 prosent oppgir at de vil betale juleinnkjøpene med kort, så er nok ikke opplysningene helt på jordet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer