Slik blir NRK-lisensen i 2014

Blir justert opp med 60 kroner.

NRK-lisensen går opp med 60 kroner sammenlignet med 2013. Foto: BERIT B. NJARGA
NRK-lisensen går opp med 60 kroner sammenlignet med 2013. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I statsbudsjettet for 2014 foreslår den nåværende regjeringen å øke NRK-lisensen med 2,4 prosent. Det utgjør en økning på 60 kroner.

>> Vil heve 200-kronersgrensen

Så mye skal det koste

Dermed blir den totale NRK-lisensen på 2.745 kroner i år, og som før skal beløpet betales i to deler, med ett forfall i januar og ett i juli.

Prosentmessig er dette en lavere økning enn den vi har sett de siste par årene.

Regjeringen begrunner dette med at de senere års sterke vekst i NRKs inntekter samt utviklingen i markedet peker i retning av at NRKs rammer bør kunne reduseres noe. De påpeker også at forslaget innebærer at NRK må finne inndekning også gjennom effektivisering og innsparing.

Les også: Den nye regjeringen vil ha lengre åpningstider på polet

Blå endring av lisensen?

Om den blå regjeringen vil gjøre noe med NRK-lisensen i sitt reviderte budsjett, som de ifølge Finansdepartementet må ha klart innen midten av november, gjenstår å se.

At de på sikt ønsker å se på ordningen, er mer sannsynlig. Da de to partiene la fram sin politiske plattform sist uke, kom det fram at de ønsker å se på NRK-lisensen og alternative betalingsformer.

De ønsker også å "begrense NRKs mulighet til å bruke sin robuste økonomi til å svekke frie institusjoners aktivitetsgrunnlag."

Les også: Vent med grensehandelen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer