Pris på strøm

Slik blir «nye» strømpris.no

Forbrukerrådet ønsker å forbedre prissjekk-portalen, slik at lokketilbudene ikke skal toppe lista.

FORBEDRINGSPOTENSIALE: Både Forbrukerrådet, Energi Norge og flere strømselskap mener at prissammenligningstjenesten strømpris.no kan bli bedre. Nå setter førstnevnte i gang tiltak for å gjøre nettopp dette. Foto: Eilin Lindvoll.
FORBEDRINGSPOTENSIALE: Både Forbrukerrådet, Energi Norge og flere strømselskap mener at prissammenligningstjenesten strømpris.no kan bli bedre. Nå setter førstnevnte i gang tiltak for å gjøre nettopp dette. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert

Hvor mye betaler du for strøm i dag, og er dette det beste avtalen du kunne hatt?

Mange søker seg til Forbrukerrådets prissammenligningstjeneste strømpris.no for å få svar på dette. Der kan du plotte inn adressen din og få opp beste de beste strømavtalene for akkurat ditt bosted, enten du betaler spotpris, fastpris, variabel pris eller har en annen avtaletype.

Det er, imidlertid, en svakhet med strømpris.no. Ofte er det kortvarige lokketilbud som topper listen over de «beste» strømavtalene.

- I samme båt

Ifølge politisk rådgiver Andreas Strandskog i Forbrukerrådet er dette et stort problem, spesielt når forbrukerne ikke skjønner at tilbudet er kortvarig og blir plassert i en dyrere strømavtale etter kort tid.

- Når omdømmet til strømpris.no blir dårligere, er Forbrukerrådet og strømbransjen i samme båt, sier Strandskog under et arrangement i regi av Energi Norge, som Dinside deltok på.

Forbrukertilsynet mener også at det er viktig at strømpris.no endres, slik at portalen gir forbrukere fullstendig informasjon om priser før de velger strømavtale. Statistikken deres fra i fjor viser at strøm er på klagetoppen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer