Slik blir nyttårsforsettet litt billigere

Skal du slutte å røyke i år? Da bør du lese dette.

Er du avhengig av snus og røyk, kna det være vanskelig å slutte. Det finnes hjelpemidler som skal gjøre jobben enklere for deg, men de koster. Foto: PER ERVLAND
Er du avhengig av snus og røyk, kna det være vanskelig å slutte. Det finnes hjelpemidler som skal gjøre jobben enklere for deg, men de koster. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du kjenner helt sikkert noen som har hatt røykeslutt som nyttårsforsett nummer én. Det er vel ingen tvil om at det er mange som sier til seg selv at de skal begynne det nye året som et nytt og bedre menneske, uten sigarettrøyk i lungene.

Men å slutte å røyke etter mange års avhengighet krevet sitt, og det finnes mange hjelpemidler som skal gjøre overgangen til en nikotinfri hverdag litt lettere. Røyetyggemummi er et av disse produktene.

Men skal du gå til innkjøp av røyketyggis, bør du være klar over at det er enorme prisforskjeller på dette produktet. Det avslører en omfattende pristest utført av Statens legemiddelverk. De har sjekket prisene på 41 utsalgssteder, alt fra butikker, kiosker og bensinstasjoner, til apotekene.

>> Er nikotintyggis farlig? Les hva legene sier

Her var prisforskjellene størst

I butikkene og kioskene var prisforskjellene beskjedne. Den største prisforskjellen var på Nicorette tyggegymmi fruitmint (2mg 105 pk) og frukt (2mg 96 pk) der prisforskjellen fra billigste til dyreste butikk var på 16 prosent, eller 31 kroner.

I apotekene var prisforskjellene overraskende store, og her snakker vi svært store differanser. De aller fleste produktene er mellom 30 og 40 prosent dyrere på det dyreste apoteket sammenliknet med det billigste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer