Privatøkonomi post pandemi

Slik blir økonomien din når smitteverntiltakene opphører

Hva blir rentene for lån og sparing, og hvordan bør du prioritere før og etter at coronakrisen er over?

SIKKERHETSSPARING: De økonomiske konsekvensene av coronavirusutbruddet har lært mange hvorfor det er viktig å ha penger i bakhånd - og det gjerne på «den harde måten». Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand forklarer hvorfor du bør ha bufferkonto. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Det kommer en dag i morgen, og du må tro og håpe at i morgen, blir det sol», synges det. Dette gjelder også for viruskrisen vi nå befinner oss i - den vil gå over en vakker dag.

Hva skjer med økonomien da?

Det er jo ikke noen hemmelighet at coronapandemien har gått hardt utover både internasjonal, nasjonal og privat økonomi, blant annet grunnet lave renter og arbeidsledighet.

Hit skal rentene

Hvis vi ser tilbake til siste Pengepolitisk rapport fra Norges Bank (publisert i desember 2020) får vi indikasjon på hvor rentene skal når befolkningen er vaksinert og immuniteten mot coronaviruset gjør at smitteverntiltakene kan lettes på og opphøre.

Følgende rentebaner presenteres i rapporten:

Som du ser skal styringsrenta opp til én prosent fram mot 2024 (fra rekordlave null prosent per i dag), og utlånsrentene opp mot 2,5 prosent.

Ny Pengepolitisk rapport med oppdaterte prognoser kommer sammen med sentralbankens rentebeslutning torsdag 18. mars.

Hva vil vi bruke penger på etter pandemien?

Ifølge en fersk undersøkelse Respons Analyse har gjennomført for Sparebank 1, er det kultur, ferie og uteliv vi lengter aller mest å bruke penger på når smitteverntiltakene opphører.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer