Strømstøtte november (for oktober)

Slik blir regninga

Dette får du i støtte for forbruket i oktober.

STRØMSTØTTE: Her kan du regne ut hvor mye du får i strømstøtte på oktoberfakturaen. Foto: Audun Braastad/NTB
STRØMSTØTTE: Her kan du regne ut hvor mye du får i strømstøtte på oktoberfakturaen. Foto: Audun Braastad/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter forholdsvis høye strømpriser i september med et snitt på 448 øre per kilowattime i de sørlige regionene, falt strømprisene relativt mye i oktober der snittprisen endte på 165 øre per kWt.

Midt-Norge, som for første gang fikk strømstøtte på septemberfakturaen, får ikke støtte denne runden ettersom snittet lå på 45 øre, som er under kravet på 70 øre eksklusiv moms per kWt.

STRØM: Mange kjenner på dyre strømpriser, men disse strømsparetipsene bør du holde deg unna. Video: Embla Hjort-Larsen / Storyblocks / Tryg Forsikring Vis mer

Det gjelder også innbyggere i Nord-Norge som fremdeles kan hygge seg med lave strømpriser: I oktober var snittet drøyt 20 øre per kWt - rundt en åttendedel av de tre sørlige regionene.

Dette dekker staten

Som nevnt må snittprisen overstige 70 øre, eksklusiv moms, per kWt for at du skal motta strømstøtte for måneden. Strømstøtte gjelder også bare for et forbruk inntil 5000 kWt, så alt over 5000 kWt får du ikke støtte for.

Slik blir regninga

Under kan du plotte inn detaljer om ditt forbruk og se hvordan sluttregninga for oktober vil se ut. Kalkulatoren beregner også nettleie ut fra den nye nettleiemodellen og støtter fastpris om du er så heldig å ha det.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer