Skattekalkulator 2022:

Slik blir skatten din

Regjeringen Støre har endret på statsbudsjettet - slik blir skatten din hvis forslaget går igjennom uendret.

GJØR ENDRINGER: I kalkulatoren under kan du sjekke hvordan skatten din blir neste år, sammenlignet med hva den er i 2021. Foto: Torstein Bøe / NTB
GJØR ENDRINGER: I kalkulatoren under kan du sjekke hvordan skatten din blir neste år, sammenlignet med hva den er i 2021. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble regjeringsskifte i høst, og dermed har den nye regjeringen gjort endringer på den forrige regjeringens foreslåtte statsbudsjett for 2022 – i det såkalte tilleggsnummeret.

I forkant av dette var finansminister Trygve Slagsvold Vedum og den nye regjeringen klare på at folk som tjente mindre enn 750 000 kroner ville få skattelette, mens de som tjener mer må belage seg på høyere skatt.

Hvordan din skatt blir i 2022 med regjeringens foreslåtte tilleggsnummer (som kan endres ytterligere, siden de trenger støtte fra flere partier), kan du regne ut i kalkulatoren under.

(Hvordan skatten din ville ha blitt om den forrige regjeringen fikk fortsette, kan du sjekke her.)

Som vanlig gjør vi oppmerksom på at skattekalkulatoren er myntet på alminnelige lønnsmottakere, og ikke egnet for trygdede, pensjonister eller selvstendig næringsdrivende.

I tillegg til å fylle ut informasjon om lønn, formue og renteugifter, kan du blant annet legge inn firmabilbeskatning, fradrag for pass av barn, pensjonssparing og fagforeningskontigent.

Utregningene kjøres lokalt i din nettleser, og ingen data sendes hverken til Din Side eller andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.