Strømpriser 2019

Slik blir strømprisene fremover

Wattsight tror prisene vil fortsette å være på et høyt nivå, blant annet på grunn av lite snø i fjellet.

HOLDER HØYDEN: Analysesjef i Wattsight mener strømprisene ligger an til å holde seg mellom 40 og 45 øre kilowattimen i ren kraftpris resten av året. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB Scanpix.
HOLDER HØYDEN: Analysesjef i Wattsight mener strømprisene ligger an til å holde seg mellom 40 og 45 øre kilowattimen i ren kraftpris resten av året. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I helgen var strømprisen på sitt laveste hittil i 2019, med bunnpunkt på lørdag med en gjennomsnittspris på rett over 40 øre per kilowattime.

Prisfallet, som startet onsdag, ble forklart av Wattsight med værskiftet, altså ekstremt høy temperatur og vått vær sammenlignet med det normale.

Mandag 18. februar ligger prisen mellom cirka 39 og 45 øre, gjennomsnittlig 43 øre kilowattimen. Samme dag i fjor lå strømprisen på nesten 35 øre i gjennomsnitt.

I tillegg til kilowattprisene over kommer strømleverandørens påslag, nettleie og avgifter til staten, noe som betyr at prisen strømselskapene oppgir kan være noe høyere.

Snømangel kan øke strømprisen

Så, hvordan vil strømprisen fortsette å utvikle seg framover?

Analysesjef Tor Reier Lilleholt i Wattsight sier at strømprisen vil fortsette å være sterkt avhengig av været vi får i sommer.

- Foreløpig er det stor snømangel i fjellet, og slik det ser ut nå, kommer vi til å mangle så mye som fem til ti prosent av årlig vannkraftproduksjon etter at all snøen har smeltet i sommer, sier Lilleholt til Dinside.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer