Slik blir usunt sunt

Spar opptil 315 kilokalorier per porsjon ved å lage favorittmaten hjemme.

Lag favorittmaten hjemme og få mer kontroll på hva den inneholder, råder ernæringsekspert. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox
Lag favorittmaten hjemme og få mer kontroll på hva den inneholder, råder ernæringsekspert. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Folkehelseinstituttet frykter at en fedmeepidemi kan være like rundt hjørnet. Tallene viser at mellom 14 og 22 prosent av norske menn, og mellom 13 og 20 prosent av norske kvinner har en kroppsmasseindeks (BMI) på over 30.

Nordmenns kjærlighet for frossenpizza og annen ferdigmat kan ha en stor finger med i spillet her. Men visste du at du kan kutte opptil 315 kilokalorier (kcal) per porsjon ved å lage favorittmaten hjemme i stedet?

Les også: Småspiser du deg feit?

Lett å lage sunne varianter

- Du har mer kontroll på hva maten inneholder av ingredienser når du lager det selv, sier Unni Vada Coldevin, som er fagkonsulent for Grete Roede AS, til DinSide Helse.

Og den gode nyheten er at du ikke trenger å kutte ut pizza og hamburger helt. Det er lett å lage sunne varianter av disse rettene:

- Til hamburger bruker du grove brød og svine-, kylling- eller karbonadekjøttdeig i stedet for vanlig kjøttdeig. Velg en lettere dressing med kesam fremfor hamburgerdressing, som er en skikkelig kaloribombe! Lag pizza med en litt grovere bunn og lettere ost. Med noen justeringer, kan du spare mange unødvendige kalorier og usunt fett uten at det går på bekostning av verken smak eller metthetsfølelse, fortsetter Coldevin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer