Strømprisene vinteren 2022-2023:

Slik blir vinterens strømpriser

Det er ikke fare for rasjonering, men hva skjer med prisene?

LYSERE STRØMUTSIKTER: Det ser ikke ut som vi må rasjonere strømmen i vinter, men hva skjer med prisen? Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
LYSERE STRØMUTSIKTER: Det ser ikke ut som vi må rasjonere strømmen i vinter, men hva skjer med prisen? Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Vis mer
Publisert

Det er nå lite sannsynlig at vi må rasjonere kraft denne vinteren, opplyser Statnett. De har endret sin vurdering av energisituasjonen fra stram (gult nivå) til normal (grønt nivå).

- Dette er første gang siden 24. mai i år, sier Karl Einar Svor i Gudbrandsdal Energi til DinSide.

Å slippe å rasjonere strøm er så teoretisk for de fleste norske strømkunder at vi skroller fort forbi nyheten som preget alle landets avisforsider tidligere i dag. Det alle lurer mest på er selvsagt: Hva skjer med prisene?

- Dette er godt nytt for forbrukere generelt. Prisprognosene for vinteren er langt lavere i dag enn for bare noen korte måneder siden, sier Svor.

- Markedene tror på gjennomsnitlig månedspris på 3,5 kroner per kilowattime (kWh) for januar og februar.

Han utelukker likevel ikke enkelte pristopper, men for å få priser så høyt oppe som ti kroner per kWh er det veldig mye som må klaffe.

- Prisen her henger fortsatt sammen med behov på kontinentet. Blir det en kald vinter i Europa, med lite vind, vil vi kunne oppleve høye priser i perioder.

Heldigvis er det også motsatt: Med mildvær og høy vindkraftproduksjon vil prisene kunne bli lavere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer