Boliglån

Slik booster du egenkapitalen din

Drømmer du om å kjøpe bolig, men får ikke nok i lån fra banken, er det egenkapitalen du må få opp.

LÅN TIL BOLIGKJØP: Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand forklarer hvordan banken avgjør hvor mye du får i boliglån. I saken under kan du lese mer om egenkapital og hvordan du kan øke denne for å få råd til å komme deg inn på boligmarkedet. Vis mer
Publisert

Skal du kjøpe bolig, trenger du et finansieringsbevis fra banken. Der står det hvor mye du får i lån og hvor mye du kan stille med i egenkapital - altså oppsparte penger du selv spytter inn i boligkjøpet.

Dersom du ser på en bolig som egentlig er for dyr for deg med det du får i lån fra banken, er det egenkapitalen du må øke for å få råd.

Det er flere grep du kan gjøre for å skaffe egenkapitalen du trenger, og disse lister vi opp videre i denne saken.

1. Boligsparing for unge (BSU)

Før du kjøper bolig og såfremt du har skattbar inntekt, er BSU en ganske så gunstig sparekonto.

Du kan spare inntil 27 500 kroner i året, og du får uansett skattefradrag på 20 prosent av det årlige sparebeløpet ditt på kontoen.

BSU-pengene dine er imidlertid låst til boligformål. I tillegg er det sånn at dersom du kjøper bolig uten å bruke av BSU-en, slik at du fortsatt kan sette penger inn på kontoen med gunstig rente, får du ikke lenger skattefradraget.

Du kan bruke BSU-en i sin helhet som en del av egenkapitalen din ved boligkjøp, du kan bruke BSU-kontoen som trekkonto for boliglånet, eller du kan legge hele BSU-sparingen inn som en ekstraordinær innbetaling på lånet ditt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer