Selge bolig

Slik bør du betale megleren

Skal du betale eiendomsmegleren for salgshjelpa med provisjon, fastpris eller timepris?

BOLIGSALG: Meglere skal ha betaling for bistanden de gir deg ved boligsalg, men du bør tenke over hvilken betalingsmåte du går for. Og husk at uansett betalingsmåte, kan du prute. Foto: NTB
BOLIGSALG: Meglere skal ha betaling for bistanden de gir deg ved boligsalg, men du bør tenke over hvilken betalingsmåte du går for. Og husk at uansett betalingsmåte, kan du prute. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De aller fleste benytter eiendomsmegler dersom de skal selge boligen sin, og denne bistanden må boligselger naturligvis betale for.

Prisen for bare å selge en bolig, kan fort komme godt opp i titusen- eller hundretusenkronersklassen - alt etter hvilken type bolig som skal selges og hvor den er lokalisert.

Så, hva er fordelene og ulempene med de ulike måtene du kan betale for meglertjenestene?

Økonomens favoritt

Økonom og Luksusfellen-ekspert Lene Drange påpeker det faktum at en megler er en selger, og at provisjon således motiverer. Det er ingen hemmelighet og kan være bra for både deg og megler. Det er uansett en minimumspris som du må betale og megleren får.

- Det er vanskelig å si hvilken betalingsløsning som er best, fordi det er så mange faktorer som spiller inn, som hvilken bolig det er, hvor den ligger og mye mer, sier Drange til DinSide.

- Selv er jeg fan av provisjon, og har benyttet dette selv ved boligsalg, sier Drange videre.

Fagdirektør Olav Kasland i Forbrukerrådet er enig i at en klar fordel med prosentvis provisjon, er at megler har egeninteresse av å få høyest mulig pris for boligen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.