Skattemeldingen 2018

Slik bør du bruke skattepengene

Får du igjen penger på skatten, bør du tenke deg om før du bruker dem på rent forbruk. Det kan nemlig lønne seg å tenke på gjeldsnedbetaling og sparing først.

PENGER PÅ KONTO: Skattepenger du eventuelt har til gode kommer snart på kontoen din. Det kan være fristende å kjøpe seg noe du har ønsket deg lenge som du ikke har hatt råd til tidligere, men det kan lønne seg å tenke seg om både en og to ganger før du drar bankkortet. Foto: Berit Njarga.
PENGER PÅ KONTO: Skattepenger du eventuelt har til gode kommer snart på kontoen din. Det kan være fristende å kjøpe seg noe du har ønsket deg lenge som du ikke har hatt råd til tidligere, men det kan lønne seg å tenke seg om både en og to ganger før du drar bankkortet. Foto: Berit Njarga. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du får penger igjen i årets skatteoppgjør, og ikke har fått varsel om skattemotregning, kan du snart vente deg en beløpsøkning på bankkontoen din.

Første mulige dato for utbetaling om du har penger til gode er 20. juni. Neste mulighet er i august, og deretter blir det løpende oppgjør frem til 23. oktober.

Gjennomsnittsbeløpet for de som får igjen på skatten i år er ikke klart ennå, men i fjor lå snittet på rundt 12.000 kroner i tilbakebetalinger fra Skatteetaten. Dette er for mange et betydelig beløp som de bør bruke på en smart måte, ikke bare dra rett på sportsbutikken og kjøpe landeveissykkelen de kanskje har siklet på i flere måneder.

Prioritér riktig gjeld

Får du penger igjen på skatten, har du en unik anledning til å gjøre en skikkelig «vårrengjøring» i økonomien din, mener Elisabeth Realfsen i Finansportalen.

- Har du løpende kredittkortgjeld eller forbrukslån, bør du benytte anledningen til å betale den ned. Er du engstelig for virkningene av økte boliglånsrenter i år, bør du bruke skattepengene til å nedbetale ekstra på boliglånet, slik at du reduserer sårbarheten ved økte renter, sier Realfsen til Dinside.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer