Boligsparing for unge (BSU)

Slik bruker du BSU-en smart etter boligkjøpet

Nå får du ikke lenger skattefradrag for BSU-sparingen din hvis du har kjøpt bolig. Bør du likevel fortsette å spare, eller begynne å bruke pengene på BSU-en? Vi viser deg mulighetene.

FØRSTEGANGSKJØPERE: Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand gir råd til deg som drømmer om ditt første boligkjøp. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samtidig som nyttårsrakettene markerte inngangen til 2021, ble vilkårene for boligsparing for unge (BSU) endret:

  • Det maksimale årlige sparebeløpet er hevet fra 25 000 til 27 500 kroner.
  • Og, skattefradraget på 20 prosent får du kun hvis du ikke har kjøpt bolig ennå og har skattbar inntekt (årsinntekt på minst 75 000 kroner).

De BSU-sparerne som er boligeiere, får dermed ikke skattefradraget på skattemeldingen for 2021 (de vil få skattefradraget som vanlig på skattemeldingen denne våren - boligeier eller ei), men de kan fortsette å spare med god rente fram til de fyller 34 år.

Etter dette, settes renta ned tilsvarende en vanlig sparekonto, samtidig som pengene på BSU-en fortsatt er låst til boligformål.

- Ikke lenger uslåelig

Spareøkonom Magnus Selven i Sbanken mener at de nye BSU-reglene gjør dette til et mindre gunstig spareprodukt for de som eier eller er deleier i bolig.

- I realiteten går de fra å få over 20 prosent risikofri avkastning på beløpet det året de setter inn penger, til å kun få avkastning lik BSU-renta, sier Selven til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer