Slik bruker du feriepengene

Det er ingen grunn til å føle seg rik selv om feriepengene renner inn.

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er fort gjort å føle seg rik når feriepengene renner inn på konto, men du bør tenke deg om før du går amok på shopping og dyre ferier. Det kan virke kjedelig å være fornuftig, men følger du våre råd, vil du bli økonomisk lykkeligere i fremtiden.

Når kommer feriepengene?

Feriepengene skal normalt utbetales siste lønningsdag før ferien. Det har blitt en sedvane i Norge at arbeidsgivere utbetaler feriepenger i juni, men du kan kreve å få dem utbetalt andre tider på året. Les alt om feriepenger her.

Fem råd for feriepengene:

1. Kvitt deg med forbrukslåneneDette er dyre lån som koster deg mye i ekstra renteutgifter. Dette gjelder også kredittkortgjeld som har samlet seg opp over flere måneder. Våre tidligere undersøkelser viser at de verste långiverne tilbyr lån med renter på langt over 50 prosent for et lån på 10.000 kroner, som du etterpå nedbetaler over ett år. Vi snakker altså om en meget kortvarig lykke.

2. Lag en bufferDu bør alltid ha litt penger i bakhånd hvis uforutsette ting skulle skje. Hvis kjøleskapet ditt ryker, eller du ødelegger en tann, bør økonomien din tåle det. Har du ikke en økonomisk buffer på 20.000-30.000 kroner, kan feriepengene hjelpe deg mot målet. Pass på at du har høyest mulig rente på denne kontoen. De beste sparerentene finner du her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer