Slik bruker du kondom

Vet du hvordan du bruker et kondom helt riktig? Her er syv gode råd for hvordan du kan ha sikker sex med kondom.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kondom er det enkleste og tryggeste prevensjonsmiddelet som finnes. Men fortsatt er det mange som behandler kondomene feil når det gjelder.

Her er syv råd for riktig kondombruk:

1) Riktig lagring
Mange feiler selv før de har fått kondomet ut av pakken. Kanskje til og med flere år tidligere - en må nemlig lagre kondomet på riktig måte. Helst skal det ligge på et tørt, kaldt og mørkt sted. Det er heller ikke en så god ide å ha det i baklomma, eller å skvise det inn i lommeboka.

Du må også huske å se på datostemplingen. Alle kondomer er merket med siste forbruksmåned og år. Hvis det er utgått på dato - kast den. Her nytter det ikke med noe bestemor-strategi - utgått dato er utgått dato, basta.

2) Ingen skarpe negler
Hvis du har greid deg så langt, er det enda noen barrierer igjen. Den første er: hvordan få kondomet ut av pakken. Vær forsiktig - ikke bruk tennene! Hvis du har lange negler, må du passe på så de ikke lager riper/hull i kondomet.

3) Bedre gli
Så langt, alt godt. Du sitter med et sammenrullet kondom i den ene hånden, og en erigert penis i den andre. Hvis du ikke har en kondom med glidemiddel, kan du dryppe noen dråper glidemiddel inn i toppen av kondomet.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer


4) Gi plass
Press deretter luften ut av toppen på kondomet, trekk forhuden tilbake og rull kondomet nedover penisskaftet. Når du har dekket hele penisen, kan du trykke forhuden oppover mot penishodet. Dermed kan forhuden bevege seg, uten å ødelegge kondomet.

5) Sett igang
Denne delen er helt opp til deg selv. Om kondomet er satt riktig på plass vil det også bli på plass så lenge som det trengs.

6) Rask retrett
Trekk deg ut med en gang du har hatt utløsning. Det er viktig at du holder på roten av kondomet mens du gjør dette. Penis krymper nemlig litt etter utløsning, og da kan kondomet bli liggende igjen, og det er jo ikke særlig bra.

7) Bruk og kast
Kast kondomet. Du må aldri, aldri bruke en kondom to ganger. Bruk en ny kondom neste gang du har sex, start på punkt 1 og kos deg frem til punkt 7. Lykke til!

(Kilde:Lommelegen)

Først opprettet 08.08.2005
Sist endret 12.12.2007

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer