Slik bruker du sosiale medier som jobbsøker

Glem jobbannonsene: Det er sosiale medier som er tingen for å få seg ny jobb.

MERKEVARE? Din egen aktivitet på sosiale medier er med på å bygge opp din digitale merkevare, og kan gjøre deg attraktiv på jobbmarkedet, mener ekspertene. Foto: ILLUSTRASJON
MERKEVARE? Din egen aktivitet på sosiale medier er med på å bygge opp din digitale merkevare, og kan gjøre deg attraktiv på jobbmarkedet, mener ekspertene. Foto: ILLUSTRASJON Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tradisjonelt har jobbannonser i avisene, på Nav.no og Finn.no, vært stedene for å finne ledige jobber. Den tiden kan være forbi, skal vi tro høyskolelektor Cecilie Staude ved Handelshøyskolen BI. Hun tror rekruttering gjennom den tradisjonelle jobbannonsen er i ferd med å gå ut på dato.

Men hvis jobbannonser ikke er tingen, hvor finner man da de ledige jobbene?

Les også hvordan du skriver jobbsøknad

Færre jobbannonser på Nav.no

Johannes Sørbø i Nav bekrefter at de har merket at bedriftene i mindre grad bruker Nav.no til å legge ut stillingsannonser enn før.

- Det henger blant annet sammen med større konkurranse fra andre aktører på nett, som Finn.no, men det har nok også blitt vanligere at bedrifter bruker egne hjemmesider og/eller sosiale medier til å lyse ut ledige stillinger, sier Sørbø til Dinside.

Samtidig vil dette variere fra bransje til bransje, og Sørbø minner om at det innen offentlig sektor er det lovpålagt å lyse ut stillingene offentlig.

Han tror og bruken av sosiale medier kan også føre til at flere får vite om jobbene enn før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer